De meeste mensen willen graag de nieuwste, mooiste of meest luxe spullen hebben. Maar al die mooie dingen kosten geld, en de maandelijkse rekeningen moeten ook worden betaald. Ik kan jou leren overzicht te bewaren en te weten hoeveel geld jij waaraan kan uitgeven. En of jij die nieuwe smartphone eigenlijk wel kan betalen? 

Je bent 18 en jij krijgt een credit card aangeboden van de bank en hier alsjeblieft : Jij mag rood staan. Kan dat eigenlijk wel? Heb jij de financiële middelen om dit aan te gaan ? En misschien is het niet nodig? Kan jij sparen? Kan jij jouw rijbewijs halen? Daarmee koop je ook een vorm van vrijheid. Vanaf een jaar of 15 mag jij gaan werken, wil je dat, komt het uit voor jou samen met jouw studie? Op al deze vragen kan ik jou helpen het antwoord te vinden en jou leren wat jij kan doen, en leren wat bij jou past. Wil je in de toekomst een huis kopen of huren? Wat zijn jouw wensen? Het gesprek kan individueel plaatsvinden of in een groep of klas.

Als budgetcoach mag ik mensen leren hun uitgaven onder controle te houden. Niet alles zo maar kopen, maar overzicht houden over wat er binnenkomt, en hoeveel er wordt uitgegeven. Zo kan ik jou heel wat financiële ellende besparen.

Graag help ik jou bij het maken van financiële keuzes en het stellen van prioriteiten: Ik leer jou omgaan met betalingsachterstanden en/of (hoe je de grote/onverwachte/onvoorziene) rekeningen kunt betalen.

Als Budgetcoach geef ik jou tips over hoe jij meer inzicht krijgt én leert te behouden in de financiële situatie. Aan de hand van een budgetplan laat ik jou zien hoe jij er financieel voor staat. Jij krijgt zo inzicht in jouw financiële situatie.

Als Budgetcoach maak ik door dit budgetplan jou bewust(er) van eventuele (dreigende) financiële problemen en adviseert hoe deze op te lossen.

TARIEVEN EN VERGOEDINGEN

Tarieven

Tarieven werkzaamheden Budgetcoaching. Het uurtarief bedraagt de eerste keer €97.50 incl. 21% BTW, en vervolgafspraak €59,50 per gesprek (bij werkgevers altijd vooraf betalen)

Vergoedingen

Hoewel je er misschien niet direct bij stil staat, zijn er wellicht ook andere mogelijkheden om de kosten voor mijn diensten vergoed te krijgen.

Hierbij zet ik graag een paar opties voor je op een rij:

Je werkgever

Je ziet er misschien tegenop om je financiële zorgen met je werkgever te delen. Toch is hij/zij erbij gebaat dat je productief blijft en geen zorgen hebt. Mogelijk is de werkgever dus graag bereid de kosten van de budgetcoach op zich te nemen. Soms kan ook het voor jou gereserveerde opleidingsbudget ingezet worden. Ga hierover eens open met elkaar in gesprek.

Via PGB (Persoonsgebonden budget)

Het loont de moeite om uit te zoeken of je de kosten via jouw PGB kunt declareren.

Ziektekostenverzekering

Hoewel dit nog niet voor elke verzekeraar geldt, zijn er steeds meer aanvullende verzekeringen die de kosten voor een budgetcoach

UWV

Neem contact op met het UWV om te bekijken of de budgetcoach past in de met jou gemaakte afspraken.

Schuldeiser

Steeds meer schuldeisers zien de voordelen van een budgetcoach ten opzichte va neen gerechtsdeurwaarder. Immers, de budgetcoach zorgt voor een structurele oplossing voor de lange termijn. Voor een vast tarief, tijdens een – indien mogelijk- zoveel mogelijk vooraf ingeschatte periode.