❤️ Juist nu starten met goed voor jezelf zorgen ❤️

Juist nu starten ondanks corona

Deze periode is Het Juiste moment om te starten met afvallen & bewuster & gezonder te eten! Het is natuurlijk altijd van groot belang om goed voor jezelf te zorgen, vooral in tijden van stress, angst en onzekerheid is gezonde voeding cruciaal! Verbind, zoek steun en bereik samen meer dan alleen. Breng meer tijd door in de keuken en zo zal je positief verschil merken aan jouw lichaam als je de juiste gerechten klaar gaat maken.

Zie deze periode dan ook juist als een kans om extra aandacht te besteden aan je fysieke en mentale gezondheid. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen en wat er door de zorgverzekeraar wordt vergoed?

Een stressvolle periode
Stress zorgt ervoor dat je cortisolspiegel stijgt en dat veroorzaakt honger. Dit resulteert veelal in hunkering naar ongezond voedsel, waardoor je in een negatieve spiraal belandt. In tijden van stress, angst en onzekerheid is gezonde voeding dus van extra groot belang. Een gezonde leefstijl dient altijd centraal te staan! Dit is het vertrekpunt voor een fijn en aangenaam leven.

Blijf in contact met jezelf en met jouw naasten. Al is het op afstand… Juist in deze tijd heb je vaak meer tijd om in contact te komen met jezelf of met anderen door te bellen, FaceTimen, kaartjes te sturen… Alles geeft een iedere een goed gevoel..

Bewegen is 30% van jouw slanke resultaat, 70% hangt af van de keuze van jouw gezonde voeding…. Voldoende bewegen is belangrijk om fit te blijven, alleen wordt je pas écht slank in de keuken! We brengen nu veel tijd binnenshuis door, waardoor er de mogelijkheid ontstaat om meer uurtjes in de keuken door te brengen, benut deze kans. Met gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning zorg je voor een optimale weerstand en laat dat nu eens precies zijn wat je in deze tijd nodig hebt!

De zomer komt eraan
De zomer is weer in aantocht en zoals vaker begin je vaak te laat. Blijvend en gezond afvallen is een lange termijn proces en daar kun je het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen. Het begint al een aardige optelsom te worden, en we gaan door…

Het is natuurlijk al bekend dat overgewicht een tal van gezondheidsrisico’s (welvaartziekten) met zich meebrengt. De gezondheidswinst die je boekt als je 5 – 10 % van je lichaamsgewicht blijvend kwijtraakt is gigantisch! Met een gezond gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter, energieker, kunt gemakkelijker bewegen en je ontwikkelt meer zelfvertrouwen waardoor je krachtig in het leven staat. Het is echt zo; hoe we eten, de mate waarin we bewegen, de hoeveelheid slaap en ontspanning, bepalen hoe we ons gedurende de dag voelen.

“Slechts een kwart van de bevolking haalt de richtlijnen voor gezonde voeding en dan te bedenken dat dit voor een gemiddeld persoon is.”

Een cruciale vraag; maar hoor jij in 2050 bij de 2/3 van de Nederlanders met overgewicht? Of maak jij bewust de keuze voor een gezond gewicht?

Wat wordt er vergoed door de zorgverzekeraar?
Per jaar wordt er vanuit de aanvullende verzekering voedingsadvies, wat gegeven wordt door een bij BGN aangesloten gewichtsconsulent, vergoed. Je betaalt de factuur per pin of contant bij mij en daarna dien je de factuur in bij jouw zorgverzekeraar. Check vooraf altijd even de polisvoorwaarden van je aanvullende zorgverzekering wat er zonder verwijzing wordt vergoed.

Wil jij gezonder gaan eten en blijvend afvallen? Ik begeleid jou graag!